Nuostabios akimirkos su mama Vaida
Mama Vaida vaikams papasakojo, kad prieš pradedant pažinti konditerijos istoriją, reikia suprasti, kad tai nėra vienos rūšies saldus gaminys. Į konditerijos sąvoką įeina tiek cukriniai, tiek ir miltiniai saldumynai. Na, o šiems smaližių delikatesams atsirasti padeda tokios žaliavos kaip: miltai, cukrus, medus, vaisiai, uogos, pienas, grietinėlė, riebalai, kiaušiniai, mielės, krakmolas, kakava, riešutai, maistinės rūgštys, standikliai, kvapnosios medžiagos ir aromatiniai priedai, maisto dažikliai ir kepimo milteliai.
Barboros mama atsinešė parodyti vaikams labai daug priemonių, kurios reikalingos pyragų, keksiukų kepimui ir dekoravimui.
Po trumpos diskusijos visi draugiškai nusprendė, kad geriausia kepti keksiukus, nes jie iškepa greičiau nei dideli pyragai.
Jaunieji kepėjėliai galėjo išbandyti įvairius veiksmus: plakimą, bėrimą, maišymą, ragavimą, kvapų uostymą.
Darbštuoliai labai įdėmiai klausė mamos Vaidos nurodymų, iškeptus keksiukus papuošė įvairių formų ir spalvų pabarstukais. Pyragaičių puošyba - savotiškas menas, smagioji viso gaminimo dalis.
Trispalvius keksiukus vaikai pavadino „Tau Lietuva“.
Priešmokyklinio ugdymo mokytojos A. Stonkuvienė, E. Anužienė
Daugiau nuotraukų rasite mūsų Facebook puslapyje: